Nog 101 dagen tot Glasrijk 2018

Educatie belangrijk onderdeel Glasrijk

Leerlingen luisteren aandachtig naar de uitleg van de glaskunstenaarHet bevorderen van actieve cultuurbeoefening door de jongeren. Dit is één van de doelstellingen van Glasrijk Tubbergen. Deze doelstelling komt tot uitdrukking in een educatief programma dat ieder jaar door Glasrijk wordt samengesteld. Het is dan ook uniek te noemen dat alle hoogste klassen van de tien basisscholen in de gemeente Tubbergen en de scholieren van het vervolgonderwijs aan de St. Canisius betrokken worden bij Glasrijk.

Een speciale lesbrief, demonstraties door de glasblazer, workshops door diverse kunstenaars in de hal van de Canisius en een wedstrijd voor een glaskunst ontwerp per klas maken deel uit van dit educatieve programma dat voor de jongeren wordt georganiseerd. Bovendien worden de tien beste ontwerpen, uit iedere klas één, daadwerkelijk uitgevoerd in glas.

Bovengenoemde activiteiten worden georganiseerd met een aantal bedoelingen, namelijk:

Vooraf aan het educatieve programma wordt er door Stichting Glasrijk informatie aan de scholen verstrekt over de verschillende glastechnieken. Zo kunnen leraren en ouders, die de leerlingen tijdens het bezoek aan Glasrijk begeleiden, zich goed voorbereiden op de vragen van de leerlingen en ze van de nodige informatie voorzien.

 leerlingen in St. Canisius tijdens Glasrijk

© Glasrijk 2018